2011. október 29., szombat

rakott kel

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
egy kisebb fej kelkáposzta
25 dkg rizs
étolaj
só, bors, vegeta
2 pohár tejföl
15 dkg sajt
1 kisebb vöröshagyma
pirospaprika

A darált húst (disznó combot kértem a hentesnél) pörkölt alapra felteszem főzni. Pici olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd teszek rá egy kis pirospaprikát, végül pedig hozzáadom a húst és puhára megfőzöm.
Amíg a hús fő, addig felteszem a rizst is főni. A rizst több vízből megmosom, majd pici olajon megpirítom a rizsszemeket. Amikor mindegyik kifehéredett, akkor másfélszeresnyi forró vizet teszek hozzá, vegetával, borssal ízesítem, majd az első forrásig főzöm, utána elzárom alatta a tüzet és lefedve állni hagyom.
A kelkáposzta leveleket majdnem puhára főzöm, egész köménymaggal ízesítem a főzővizet.
Amikor mindhárom összetevő megfőtt, akkor egy jénai tálat kikenek olajjal, majd alulra teszek egy réteg kelkáposzta levelet, majd rá a rizs felét, az összes húst, újra a rizst és a tetejét kelkáposztával befedem. Végül leöntöm a tejföllel, amit vegetával ízesítettem és végül megszórom a tetejét a reszelt sajttal.
Sütőben 160 °C-on, kb. 30-40 percig sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése