Hozzávalók:
1 kiscsülök
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
bors, fűszerkeverékek
étolaj
sütőzacskó
Krumpli derc:
6 szem krumpli
1 fej vöröshagyma
2 db fehérpaprika
pirospaprika
só, bors
A kiscsülköt kicsontoztattam, majd jól megtűzdeltem a fokhagymával, majd az olajban feloldott fűszerkeverékkel, húspuhítóval megkentem. Egy egész vöröshagymát rászeltem a tetejére és sütőzacskóba tettem.
160 °C-os sütőben másfél órát sütöttem, majd kivágtam az zacskó tetejét és még tíz percig rápirítottam.
A krumplit megpucoltam, kockára vágtam és feltettem főni sós vízbe. Amíg főtt a krumpli, addig pici olajon a vöröshagymát és a kockára vágott fehér paprikákat üvegesre pirítottam, majd végül egy teáskanál pirospaprikával megszórtam. A megfőtt krumplit krumplinyomóval összetörtem és belekevertem a hagymás paprikába. Sóval és borssal ízesítettem.
Száraz vörösbort tudok ajánlani hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése