2012. január 30., hétfő

Rizskoch

Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
csipet só

A tejbe beleöntöm a vizet és hozzáadom a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amíg puffogni kezd.
A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, valamint belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni.
Közben a tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem.
Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal és az egészet jól összekeverem.
Kivajazott jénaiba vagy tepsibe teszem és előmelegített sütőben 160°-on kb. 30 percet sütöm. Akkor jó, amikor szép, egyenletesen megbarnul a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése