2012. február 19., vasárnap

tarhonyás krumpli vs kemény tarhonya

Ki így, ki úgy ismeri.

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg tarhonya
15 dkg házi kolbász vagy szalámi (természetesen ezek hiányában a bolti is jó)
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 kis kanál pirospaprika
1 közepes fej vöröshagyma
só, bors
étolaj

Kevés olajon megfonnyasztottam az apróra vágott vöröshagymát, ezután hozzáadtam a pirospaprikát, a felkockázott burgonyát és felöntöttem annyi vízzel, hogy a burgonyát egy ujjnyival ellepje. Megsóztam, megborsoztam, majd beletettem a feldarabolt paradicsomot és zöldpaprikát. Amikor felfőtt beleszórtam a tarhonyát és beletettem a felkarikázott kolbászt vagy szalámit. Fövés közben kevergettem, majd amikor a tarhonya megpuhult, akkor tálaltam a családnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése