2012. április 21., szombat

Disznótoros

Azt elmondani nem tudom, hogy mi tört rám tegnap délután, amikor ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy disznótorost vacsorázzak. Szerencsére Anyukám biztosította a vacsora fő összetevőjét, vagyis a fehér hurkát, véres hurkát és kolbászt. Izgalmi állapotomban elrohantam a zöldségeshez, ahol vettem vödrös vegyes  savanyúságot, majd a pékségben puha kenyeret és máris összeállt a menü. 

Elkészítés:
A fagyott hurkákat és kolbászt kicsit kiolvasztottam, majd egy evőkanál zsiradékot tettem egy tepsibe. 160°C-on 30-40 perc alatt megsütöttem, félidőben megfordítottam.
Kikavart krumplival tálaltam, amelyet a következőek szerint készítettem el. A megpucolt, kockára vágott burgonyát sós vízben feltettem főni. Amikor teljesen puhára főtt, akkor összetörtem krumplinyomóval, majd vajat, tejet és sót tettem hozzá. Kézi mixer magas fokozatán szinte habosra kevertem. Habnyomó zsákkal formáztam.


Nagyon jól laktunk, rémálmok gyötörtek tőle az éjszaka folyamán, de akkor is nagyon megérte.

1 megjegyzés: