2012. április 6., péntek

Frankfurti leves

Családunk eléggé levesesnek mondható, vagyis nehezen viseljük, ha a napi menüből hiányzik a leves. Ezt a levest tésztás napon, vagyis szerdán vagy pénteken szoktam bevetni, hiszen, ha a második félében nincs hús, akkor legalább a levesben legyen. Az más kérdés, hogy a levesben szereplő virsliben mennyi hús van...

Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
2 pár virsli
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál majoranna
1 leveskocka
1 pohár tejföl

Rántáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika

A kelkáposztát apró darabokra tépkedjük. Megmossuk, vastagabb ereit, torzsáját kivágjuk. Szeletelhetjük is, akkor hosszúkás csíkokra. (Nem szeretem szeletelni, mert nekem a cérnametélt érzetét kelti, ami mindig lelóg a kanálról.)
Ezután feltesszük főni, kb. 2 liternyi forrásban lévő sós vízbe. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a leveskockát és a fűszereket.
Amíg a kelkáposzta megfő, addig elkészítjük a rántást. A felforrósított olajba beletesszük a lisztet és folyamatosan kevergetve - tényleg ne menjünk el netezni közben! - világosra (zsemleszínűre) pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük kb. 1 dl hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a leveshez öntjük. A tejfölt pár evőkanál forró levessel elkeverjük és hozzáöntjük azt is. Végül beletesszük a karikára vágott virslit és kb. 5-10 percig főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése