Már régóta kacérkodok a gondolattal, hogy elkészítem, de megmondom őszintén, hogy a rács sodorgatást nem nekem találták ki. Túl míves dolog, de most bevállaltam.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
citromlé
A töltelékhez:
1 kg alma
5 dkg mazsola
8 dkg darált dió
őrölt fahéj
ízlés szerint cukor
10 dkg savanykás lekvár
A tészta kenéséhez:
1 tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrtam annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjak, és 1 órára hűtőbe tettem.
Közben az almát lereszeltem, megpároltam a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtöttem.
A tésztát kettéosztottam. Az egyik felét kinyújtottam, és kibéleltem vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kentem, megszórtam a darált dióval, és ráterítettem az almát. A tészta másik feléből rudakat sodortam, és berácsoztam az almát. (Itt öregedtem 5 évet!)
Megkentem tojással, és előmelegített sütőben, 140°-on légkeverésessel megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése