2011. november 12., szombat

Grízes tészta

Hozzávalók:
25 dkg tészta (fél zacskó rövidmetélt)
1-2 evőkanál olívaolaj
6-8 dkg búzadara
csipetnyi só
Tálaláshoz:
lekvár
porcukor

Elkészítés:
A vizet felteszem forrni, teszek bele olajat, sót és ha forr, akkor a tésztát.
Közben egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, és beleszórom a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítom. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen lesz barna.

Ezután felöntöm 1,2 dl meleg vízzel, de nagyon gőzölni fog, úgyhogy csak óvatosan! Alaposan elkeverem és elzárom alatta a hőt. A megfőtt tésztát leszűröm, és a darába teszem, alaposan átforgatom, majd rövid ideig átmelegítem. Porcukrot és/vagy lekvárt teszek rá.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése