2011. november 18., péntek

meggyes-diós rétes

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (én esküszöm a JóRétes lapra, de most mással kellett beérnem, amiben csalódtam)
30 dkg meggy
20 dkg dió
barnacukor (ízlés szerint)
fahéj
tejföl
olaj

A meggyet kimagozzuk, cukorban áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A diót ledaráljuk. A réteslapot kihajtogatjuk enyhén nedves konyharuhán, egyet megkenünk az olajos tejföllel (kb. 1 dl olajhoz 2 evőkanál tejfölt keverünk) és ráterítjük a második lapot. Vékonyan megszórjuk az egyik szélét dióval, majd rátesszük a meggy egyharmadát, fahéjjal ízesítjük és a végén ismét egy adag diót szórunk rá. Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik négy lappal is. Összesen három (négy) rúd rétesünk lesz, attól függ, hogy melyik cég termékét használjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék olajos tejföllel megkenjük a tetejüket és 20-25 perc alatt 160°-on pirosra sütjük.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejüket, amikor kihűltek, de nem fontos, anélkül is finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése