2011. július 15., péntek

Almás palacsinta

Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 4,5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 2 közepes alma meghámozva, lereszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • a tálaláshoz őrölt fahéj és porcukor vagy fahéjas porcukor

Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát kevertem, majd belekevertem a reszelt almát is. Az almát lehet egészen vékonyra szeletelve is a tésztába keverni, de sokkal egyszerűbb a reszelt alma használata. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütöttem. Egy adag palacsintatészta egy közepes merőkanálnyi volt. Pici olajat használtam a sütéshez, melyet éttermi késsel csöpögtettem a serpenyő szélére, így könnyebben elvált a tészta. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.

Tölteléknek vaníliás pudingporból készítettem főzött krémet. Az előírt 4,5 dl tej helyett csak 3,5 dl-t használtam.

Gyereknek nagyon ízlett, a férjnek nem annyira, mert számára ez nem vacsora... (Húst hússal enne a szentem...)

1 megjegyzés:

  1. Régen mamám csinált ilyet...szintén felkerült a kipróbálandók listájára! :))))

    VálaszTörlés