- 30 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 4,5 dl tej
- csipetnyi só
- 2 közepes alma meghámozva, lereszelve
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- a tálaláshoz őrölt fahéj és porcukor vagy fahéjas porcukor
Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát kevertem, majd belekevertem a reszelt almát is. Az almát lehet egészen vékonyra szeletelve is a tésztába keverni, de sokkal egyszerűbb a reszelt alma használata. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütöttem. Egy adag palacsintatészta egy közepes merőkanálnyi volt. Pici olajat használtam a sütéshez, melyet éttermi késsel csöpögtettem a serpenyő szélére, így könnyebben elvált a tészta. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.
Tölteléknek vaníliás pudingporból készítettem főzött krémet. Az előírt 4,5 dl tej helyett csak 3,5 dl-t használtam.
Gyereknek nagyon ízlett, a férjnek nem annyira, mert számára ez nem vacsora... (Húst hússal enne a szentem...)
Régen mamám csinált ilyet...szintén felkerült a kipróbálandók listájára! :))))
VálaszTörlés