Hozzávalók 2-3 személyre:
fél csomag penne
főzéshez olívaolaj, só
Mártáshoz:
négy gerezd fokhagyma
pici olívaolaj
két doboz darabos tonhal
négy közepes paradicsom
egy kisebb cukkini
tíz szem apróra vágott olívabogyó
másfél deci főzőtejszín
só, bors, bazsalikom
reszelt parmezán sajt
A tésztát olajos, sós, lobogó vízben kifőzöm. A mártáshoz az olajon megpirítom a fokhagymát, majd hozzáadom a darabokra vágott paradicsomokat és a felszeletelt cukkinit és jól összepárolom. Végül beleteszem az olívabogyót és a tonhalat. A tonhalról leöntöm az összes olajat, hogy ne legyen túl olajos. Összemelegítem őket, majd felöntöm a főzőtejszínnel, sóval ízesítem és fűszerekkel megadom neki az olaszos ízt. Végül a kifőtt tésztát beleforgatom a mártásba és parmezán sajtot teszek a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése