A Gasztroangyalban tanultam Borbás Marcsitól, hogyan kell abszolút gyorsan feltenni egy pörköltet. Ő, ha jól emlékszem szekszárdi születésű és arrafelé mindenki így főzi a pörköltet. Mivel az én családom mininek mondható, így nagyon kis mennyiséget főzök, mert a másnapos maradékot nem szeretjük és a fagyasztott ételek sem állnak túl közel a szívünkhöz. Szégyen, nem szégyen, nekünk a friss az igazi.
Hozzávalók:
1 csirke comb (alsó és felső)
fél csirkemell
2 csirkeszárny
2 csirkemáj
1 paradicsom
1 fehér paprika
1 vöröshagyma
pici olaj
só
bors
fűszerpaprika (ízlés szerint)
tejföl (elhagyható)
A hagymát, paradicsomot, paprikát felkockázom, majd a húsokat beleteszem egy lábas aljába és mindent rápakolok, ráöntök, rászórok. Pici vizet öntök alá. Nagyon lassú tűzön elkezdem főzni. A csirkemájat csak a legvégén teszem bele, hogy ne keményedjen meg. Amikor már megfőtt, akkor egy kis lével elkeverek két kanál tejfölt és ráteszem a pörköltre, újra felfőzöm. Hozzá nokedlit, vagy kifőtt tésztát tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése