Hozzávalók:
- 8 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- liszt (kb. 20 dkg)
- 1+0,5 citrom leve
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverem a cukorral és a margarinnal. Hozzáadom a tejfölt, a sütőport és a citrom levét. Annyi lisztet teszek hozzá, hogy nokedli keménységű tésztát kapjak. A tésztát vajjal és liszttel kikent nagyobb méretű tepsibe öntöm. Ráborítom a meggyet és betolom a sütőbe. Légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a tészta (20-25 perc). Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket robotgép segítségével elkeverem a porcukorral. Először félig felverem a tojásfehérjéket, majd apródonként adagolom hozzá a porcukrot. Addig keverem, amíg jó habos nem lesz a massza, majd hozzáadom a fél citrom levét. Amikor a süti megsült, kiveszem a sütőből, rákenem a habot és alacsonyabb hőfokon (140 fok) rápirítom a tetejére.
Észrevételek:
Az eredeti recepteben vaj volt, én margarinnal helyettesítettem. Szerintem nem rontotta el. A liszt kiméréssel bajban voltam, szeretem a pontos adagokat, de úgy érzem, hogy sikerült eltalálnom a kellő mennyiséget. A habos tetővel eddig mindig bajom volt, de most kivételesen nem esett össze a habom. Lehet, hogy annak köszönhető, hogy a fehérjét szobahőmérsékleten egy forró vízzel teli fazékra tettem, amíg nem vertem fel. Sokkal selymesebbnek éreztem így a habot. A fél citrom leve is kellett bele. A porcukor mennyiségén változtattam, mert eredetileg 30 dkg-ot kellett volna beletenni, de sokallottam, így 20 dkg-nál megállt a kezem a kimérés közben.
Gratula a bloghoz!! :) Jönni fogok rendszeresen! :):)
VálaszTörlésKöszi Timi!:)
VálaszTörlés