2011. június 29., szerda

újabb merénylet a hal ellen

Biztosan nagyon olcsó lehetett, de minimum mosópor mellé vágtánk hozzánk a cápaharcsát, mert még mindig találok egy-két szeletet a fagyasztóban. Lassan kezdek kifogyni az ötletekből, de azért még van pár a tarsolyomban.
Ma sütőzacskóba tuszkoltam be a maradék két szelet tébláboló cápaharcsát. Megsóztam és klasszikus fűszersóval ízesítettem. Három gerezd fokhagymát rászeleteltem, majd fél órára a sütőbe dugtam. (Szokásos: sütőzacskót megszurkálni, 160°-on sütni és a végén ollóval felnyitni a zacskót és 5 percet rápirítani.)
Új burgonyát sütöttem hozzá és almás-sárgarépa salátát készítettem mellé. Lassan az ipari mennyiségű répánk is elfogy - a család legnagyobb bánatára -, így mellőzni fogom egy darabig.

Almás-sárgarépa saláta:
4 közepes nagyságú sárgarépát megpucoltam, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeltem. Megpucoltam egy almát, majd azt is lereszeltem. Összeforgattam és fél citrom levével meglocsoltam. Könnyű, nyári saláta. És nagyon egészséges.

2 megjegyzés:

  1. Valahogy nekem ez a halacska nem jött be. :( :(

    VálaszTörlés
  2. Sokáig én sem ettem belőle, de addig kísérleteztem amíg jó nem lett.:)

    VálaszTörlés